Weekendagenda: dit moet je komend weekend doen

12-06-2014 15:03

Het WK gaat vanavond officieel van start. Dat betekent dat er genoeg te doen is dit weekend. Maar wat als je nou niet van voetbal houdt? Geen probleem, genoeg andere dingen te doen. In de weekendagenda voorzien we je graag van inspiratie.

Donderdag 12 juni

Den Haag
De mannen van F zijn alweer toe aan hun derde album. Dat betekent niet alleen een onwijs vette hoes en fijne muziek dat betekent ook een vet feestje. Entree is een CD, die kun je eenmalig voor slechts €5,- aanschaffen bij de deur.

Amsterdam
De Idee is een talkshow voor de trage denker. Precies, voelen wij ons ook helemaal thuis. In deze filosofische talkshow bespreken jonge denkers nieuwe ideeën. Deze editie wordt er bijvoorbeeld gepleit voor een grondwet van het volk. Er zijn meer ideeën, check de line up hier.

Daarna nog zin in dansen? Waar beter dan in Club Up tijdens Koffie Verkeerd, het zusje van Zwarte Koffie.

Utrecht
In de kelder van de Kargadoor is het regelmatig tijd voor jonge, opkomende artiesten. Tijdens de derde editie van Kelderwerk Etaleert kun je luisteren naar DJ Rachelle Grooten. Extra leuke bijkomstigheid: het bier is maar twee luttele euro’s. En best lekker. Krijg je ook nog eens hele fijne muziek van Grooten bij.

Vrijdag 13 juni

Leeuwarden
Tattoo artists, stoere mannen met plakplaatjes en baarden, rock ‘n’ roll op de podia en scheurende gitaren vind je in Leeuwarden tijdens het Jailbreak Festival. Meer dan dat het vrij fantastisch is kunnen we er ook niet van maken.

Nijmegen
‘De kracht van een manier van denken heeft bovenal te maken met haar vermogen zich te verplaatsen’ is het thema van SUBJECT, een nieuwe expo in EXPOPLU. Curator Stijn van Dorpe presenteert daat werk van Etienne Boulanger, Gerard Koek , Jasiek Mischke en Edwin Stolk.

Amsterdam
Live muziek, een kunstzinnige markt, exposities, kinderworkshops, performances, films, nachtworkshops door de kunstenaars, culturele ondernemers en studenten die wonen en werken in de nieuwe broedplaats ACTA. Het gebouw opent vrijdag officieel de deuren en dat wordt gevierd. Goed nieuws: voor voetballiefhebbers is er gewoon voetbal. Entree is helemaal gratis tijdens het Binnenplaats Festival.

Zaterdag 14 juni

Deventer
De mannen van Singlefeestje houden maar niet op. Vanavond staan ze alweer in Deventer om je favoriete plaatjes te draaien.

Amsterdam
Wie jarig is viert feest. En aangezien het Amsterdamse Vondelpark 150 wordt, viert men dat met het Vondelpark Festival. Met klassieke muziek, sport, taarten bakken, een silent disco en andere activiteiten is de programmering anders dan het gemiddelde parkfestival. Kortom, schroom niet je horizon te verbreden.

Betere ideeën voor je weekendagenda of een tip voor volgende week? De reacties zijn geopend. Mailen, twitteren of facebooken kan ook.

Beeld: Shutterstock