Franse mag niet met stiefzoon trouwen

13-06-2014 07:27

De Franse Elisabeth Lorentz wil koste wat het kost met haar stiefzoon trouwen. Het stel heeft al een jaar trouwplannen, maar de Franse politiek heeft daar voorlopig een stokje voor gestoken. Lorentz wil desnoods naar het Europese Hof om alsnog haar jawoord te kunnen geven.

De 48-jarige vrouw houdt zielsveel van de 42-jarige Eric Holder, haar stiefzoon. Maar de Franse wet staat een huwelijk in de weg. Franse ouders mogen niet met hun kinderen trouwen, ook al zijn het geadopteerde of aangenomen kinderen.

Er kunnen wel uitzonderingen worden gemaakt, maar dan moeten personen rond de huwelijkskandidaten hun toestemming geven. In dit geval de vader van Holder, die de echtgenoot is van Lorentz. Klein probleem is dat de man overleden is.

Zelfs president François Hollande bemoeide zich met het stel. Hij schreef in een brief aan de tortelduifjes dat het voorgenomen huwelijk echt illegaal was. Lorentz en Holder laten het er niet bij zitten. Ze houden van elkaar en willen per se trouwen. Daarom hebben ze volgens The Local gedreigd naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens te gaan.

Of het zover komt, hangt af van de rechtbank in Metz. Het paar wil de wet toetsen en heeft de rechter alsnog verzocht toestemming te geven zodat ze hun boterbriefje kunnen halen. Eind deze maand volgt de uitspraak. Dan wordt ook duidelijk of de gang naar het Europese Hof nodig is.

(BuzzO)