Binnenland

Spullen Kris en Lisanne gevonden in Panama

14-06-2014 19:18

Inwoners van Panama hebben de telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera gevonden van de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon. De spullen lagen in een rivier op zo’n 8 uur lopen van de stad Boquete. Dat heeft de woordvoerster van de familie van de vrouwen zaterdag gemeld.

Rugzak in rivier

Volgens de Panamese krant La Prensa zaten de spullen in een rugzak in de rivier Culebra. Het blad meldde dat ook onderkleding, 83 dollar en het paspoort van Lisanne Froon in de rugzak zijn gevonden. Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen 1 april spoorloos in Boquete. De vondst van de spullen is het eerste aanknopingspunt sinds hun verdwijning.

Volgens de woordvoerster vonden een indiaan en zijn vrouw de spullen in de rivier waar zij op dat moment verkoeling zochten. Het echtpaar was op de hoogte van de vermissing van de vrouwen en heeft de vondst doorgegeven aan een bekende in Boquete die vervolgens de lokale autoriteiten waarschuwde.

In Panama heeft een persconferentie plaatsgevonden in verband met de vondst. Wat daar precies besproken is, is nog niet bekend. De families van de vrouwen hebben laten weten dat de spanning voor hen groot is ,,door deze nieuwe wending”.

ANP

Lees ook:
Zoektocht Kris en Lisanne uitgebreid naar Costa Rica
Reddingshonden vinden geen spoor van Kris en Lisanne
Algemeen Dagblad rectificeert orgaanroofhoax