Postume WK-hit voor Rik Mayall

16-06-2014 09:18

Een WK-single van de overleden komiek Rik Mayall gooit hoge ogen in de Britse hitlijsten. Het nummer Noble England, dat Mayall voor het WK van 2010 opnam, staat momenteel op de zevende plek in de Official Singles Chart.

Vorige week maandag kwam de Britse acteur, onder meer bekend van de tv-series The Young Ones, Blackadder en Bottom, op 56-jarige leeftijd te overlijden. Volgens zijn vrouw werd een hartaanval na het joggen hem fataal, maar de exacte doodsoorzaak is nog niet bekend.

Dat Noble England nu in de top tien staat, is het resultaat van een Facebook-campagne van Jon Morter. Hij slaagde er in 2009 ook al in om de Rage Against The Machine-hit Killing in the Name Of rond kerst op de eerste plek te krijgen, ten koste van X Factor-winnaar Joe McElderry.

Noble England is gebaseerd op een toespraak uit het beroemde toneelstuk Henry V van Shakespeare. “Als je die speech met bravoure brengt, heb je zoiets van ‘oké, laat ze maar komen, we gaan ervoor’, in plaats van ‘wat een heerlijk stukje poëzie'”, zei Mayall bij de release.

Het liedje scoorde in 2010 niet erg goed, maar is nu dus een tweede leven gegund.

(BuzzE)