‘Game of Thrones breekt eigen piraterijrecord’

17-06-2014 13:04

De laatste aflevering van het vierde seizoen van Game of Thrones wordt de meest illegaal gedownloade show ooit. De hitserie van HBO is volgens TorrentFreak binnen 12 uur na de uitzending op tv al 1,5 miljoen keer binnengehaald via het bittorrentnetwerk. De verwachting is dat dat aantal in de komende dagen nog gaat stijgen naar ruim 7,5 miljoen en daarmee het staande record ruim zal verbreken.

De 1,5 miljoen keer dat de slotaflevering van het seizoen is binnengehaald zorgt op het bittorrentnetwerk voor zo’n 2 petabyte (2000 terabyte) aan data. Als de aflevering inderdaad 7,5 miljoen keer binnengehaald gaat worden, overtreft het de vorige recordhouder, aflevering 9 van seizoen 3 van hetzelfde Game of Thrones.

Overigens zal het werkelijke aantal illegale downloads nog veel hoger liggen aangezien TorrentFreak alleen uitgaat van het bittorrentnetwerk, andere uitwisselplatformen als Usenet zitten niet in de berekening. Overigens maakt HBO zich niet al te veel zorgen over het massaal illegaal delen van Game of Thrones-afleveringen. CEO Jeff Bewkes van Time Warner, het moederbedrijf van HBO, liet eerder al weten dat het aantal betalende abonnees stijgt als meer mensen de afleveringen eerst illegaal downloaden. “Ik maak liever de meest illegaal gedownloade serie dan dat ik er een Emmy Award voor krijg”, aldus Bewkes.

(BuzzT)