TPOok!

 
Cult

VIDEO: Holiday Trouvé – Een vliegvakantie als hedendaags kunstwerk

Welvaartskunstenaar Daan Samson lukt het

Tags:

In 1917 verhief Marcel Duchamp een urinoir tot kunstobject. In 2014 vraagt kunstenaar Daan Samson zich af of óók een immaterieel gebruiksartikel als kunstwerk ervaren kan worden. Zou bijvoorbeeld een all inclusive vliegvakantie tot de wereld van hoge kunst kunnen worden opgetild? Op ThePostOnline verscheen onlangs zijn oproep: “Ben jij de cultuurparticipant die mij naar Alaçatı  in Tukije wil vergezellen?“.

Op Schiphol zag Daan Samson zich op 15 mei gekoppeld aan een tweeënvijftigjarige kunstliefhebber. Tezamen met deze uit Breda afkomstige heer onderging onze ‘artist in residence‘ een vierdaags verblijf in het Corendon Premier Solto Hotel. De zaterdagmarkt in Alaçatı werd bezocht. Er zijn lessen gevolgd in ‘standup paddel surfen’. En een re-enactment-show met gladiatoren is bijgewoond. Op TPO bekijkt u de video én de vakantiefoto’s…

Corendon Premier Solto Hotel

Corendon Premier Solto Hotel Buffet

Alacati

Holiday Trouvé

Anthonie Peeters

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.