Oranje steunt zoekactie Kris en Lisanne

17-06-2014 09:17

Spelers en staf van het Nederlands elftal hebben via Twitter aandacht besteed aan de zoektocht naar de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon. Diverse spelers twitterden foto’s van zichzelf met het polsbandje met daarop de website FindLisanneKris.com en van de posters die her en der in Panama zijn opgehangen.

De familie van de jonge vrouwen is blij met de steun. Die is “heel hard nodig” en van dit soort aandacht voor de zaak “kun je alleen maar dromen”, liet de familie weten via haar woordvoerster. Sjors Kremers, de broer van Kris, had Oranje verzocht te helpen. Het liefst ziet de familie dat de spelers de bandjes ook tijdens een WK-wedstrijd zullen dragen.

“Wij hopen vurig om op die manier de vermissing van mijn zusje en haar vriendin breed onder de aandacht te kunnen brengen in heel Zuid-Amerika en ver daarbuiten. Zodat iedereen mee naar ze uitkijkt”, schreef hij in een brief aan de spelers. Of de voetballers dat zullen doen, moet nog blijken.

De twee jonge vrouwen verdwenen op 1 april in Panama. Afgelopen week werd een rugzak met persoonlijke bezittingen van de twee gevonden bij een rivier. Zowel de autoriteiten in het Midden-Amerikaanse land als de familie vrezen dat ze slachtoffer zijn geworden van een misdrijf.

(ANP)