Ontvoerder van moordenaar veroordeeld

18-06-2014 12:54

De 76-jarige Fransman André Bamberski is tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Hij liet de moordenaar van zijn dochter ontvoeren om hem voor de rechter te kunnen brengen. Hiervoor kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf, meldt de NOS.

De dochter van Bamberski werd in 1982 op 14-jarige leeftijd met een injectie gedood door haar stiefvader. Deze wilde haar verdoven om haar te kunnen verkrachten. De man werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar wist die jarenlang te ontlopen doordat hij naar Duitsland was gevlucht. Dit land wilde hem vervolgens niet uitleveren, omdat er te weinig bewijs zou zijn.

In 2009 besloot Bamberski het heft in eigen hand te nemen. Hij gaf opdracht de man te ontvoeren uit München. Dit lukte, en de stiefvader werd geboeid en gekneveld achtergelaten op de stoep van de de rechtbank in Mulhouse. Bij een nieuw proces dat volgde kreeg de moordenaar 15 jaar celstraf.

De rechter stelde dat hij Bamberski vooral een symbolische straf wilde geven. Hij zei als vader de dader te kunnen begrijpen, als rechter kon hij er echter geen genade voor tonen.