Thaise ex is woest op Peter Jan Rens

18-06-2014 09:06

Peter Jan Rens haalt het bloed onder de nagels vandaan van zijn ex-vrouw in Thailand. De 37-jarige Sulleewan is helemaal klaar met Rens en wil hem zelfs laten arresteren. Dat schrijft De Telegraaf.

Peter Jan mag dan in de wolken zijn met zijn kersverse gezin, zijn Thaise ex is er een stuk minder blij mee. Rens verliet Sulleewan, met wie hij in 2006 trouwde, voor de 21-jarige Virginia van Eck in Nederland. Samen kregen zij onlangs hun eerste kind, dochter Djelisa Annieta. “We hebben de mooiste en grappigste baby ter wereld”, aldus een uitgelaten Rens op Facebook. Sulleewan hoorde nooit meer iets van haar ex. Tot drie weken geleden.

‘Meneer Kaktus’ realiseerde zich waarschijnlijk dat een baby het nodige geld kost en richtte daarom zijn ogen weer op Thailand, waar hij nog een villa heeft staan. Het luxe huis liet hij ooit bouwen voor Sulleewan en haar kinderen. Rens wil het stekkie nu graag verkopen. Volgens De Telegraaf had de voormalige crimineel Nico van Empel interesse getoond in de woning.

De twee mannen hadden contact met elkaar en Rens kwam met een vraagprijs van 10 miljoen Thaise baht, omgerekend ruim 200.000 euro. Er bleek alleen één probleem: buitenlanders mogen in Thailand geen grond bezitten. En dat betekende dat het huis op naam van Sulleewan stond. De Thaise woont samen met haar kinderen nog altijd in de villa. Ze was not-amused toen Rens haar inlichtte over zijn plannen. Ze liet op haar beurt weten dat ze het huis best wil verkopen, maar dan voor 5 miljoen baht en Rens kan wat haar betreft fluiten naar ook maar iets van de opbrengst.

Inmiddels ligt de verkoop stil, omdat de situatie steeds ingewikkelder werd. Van Empel: “Het bleek dat Sulleewan het huis op naam van haar oudste dochter had laten zetten. Bovendien begon Sulleewan Rens te dreigen met advocaten en politie. Haar advocaat had haar verzekerd dat Rens geen enkel recht had op welk bedrag dan ook. Hij had haar ook geadviseerd vast een aanklacht bij de politie te deponeren, zodat wanneer Rens zich in Thailand zou laten zien hij direct gearresteerd zou kunnen worden voor bedreiging en afpersing.”

Rens vindt dat zijn ex moet stoppen met zeuren. “Op mijn kosten is het huis met grondverhoging gebouwd. Dat geldt ook voor het huis dat ernaast staat plus enkele rijstvelden, koeien die ze al te gelde heeft gemaakt en een nieuwe auto. Bovendien heb ik haar de laatste tien jaar onderhouden. Alleen gedurende de periode van financiële strubbelingen kon ik haar even niet ondersteunen. Ze heeft daar geen begrip voor en beweert maar dat ik haar in de steek heb gelaten. Ze wordt ingefluisterd door anderen en gelooft alle publiciteit die er rond mij is.”

(BuzzE)