Binnenland

Interview – Wesley De Laat failliet

18-06-2014 14:08

Budget Cleaning Brabant is failliet. Eigenaar Wesley De Laat, prominent in de media met zijn verhaal over hoe hij diezelfde media op het verkeerde been heeft gezet, exclusief op ThePostOnline, kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen. “Ik ben de dupe geworden van mijn eigen media-optredens. Daarna is mijn BBZ-uitkering meteen stop gezet. Ik ben nu dakloos, kom niet meer in aanmerking voor een uitkering en word volledig aan mijn lot overgelaten”, zegt De Laat tegen ThePostOnline.

Nekslag

De Laat vertelde tijdens zijn eerste media-optreden bij Pauw en Witteman vol bravoure dat hij negen man in dienst had, hetgeen volkomen verzonnen was. Desondanks wordt hij daar nu wel op afgerekend door de uitkeringsinstantie. “Feitelijk de nekslag”, volgens De Laat. De aanleiding van het faillissement zijn twee vorderingen van twee crediteuren, maar De Laat kan niet precies aangeven wie dat zijn en om welke bedragen het gaat. De NOS belde hem met het bericht dat hij failliet was, zelf had hij dat nieuws nog niet meegekregen, omdat de post is bezorgd in het huis waar hij niet meer woont. “Toen ik in het faillissementsdossier ging kijken zag ik dat het klopte”.

Wilde discriminatie aan de kaak stellen

De Laat kwam eerst volop in het nieuws omdat hij in een advertentie zijn voorkeur had uitgesproken voor Nederlandse werknemers voor zijn schoonmaakbedrijf. Later draaide hij alles weer terug en beriep hij zich op het feit, dat zijn advertentie bewust geplaatst was, om discriminatie van buitenlandse werknemers juist aan de kaak te stellen. In RTL Late Night gaf hij openheid van zaken.

Lees ook

‘Discriminerende’ Wesley de Laat misleidde Pauw & Witteman

Wesley de Laat, racist of slimme ondernemer?

Schoonmaakbedrijf wil in Brabant enkel Hollandse werknemers