Hofstad huldigt hockeyers

19-06-2014 07:03

Geen rondvaart door de grachten voor de Nederlandse hockeyers, maar wel een feest op een drijvend podium. Midden op de Hofvijver huldigt Den Haag donderdag de Oranjemannen en -vrouwen. Zij deden de afgelopen weken mee aan het wereldkampioenschap. Dat werd gehouden in het Kyocera Stadion in de hofstad.

De huldiging begint om 17.30 uur en duurt ongeveer een halfuur. De spelers worden onder meer in het zonnetje gezet door het Residentie Orkest en door de Haagse band De Règâhs. Na afloop delen de spelers handtekeningen uit.

Het podium wordt niet speciaal opgebouwd voor de huldiging, maar ligt er al. In de Haagse binnenstad is van woensdag tot en met zondag het Festival Classique.

De Nederlandse vrouwen werden zaterdag wereldkampioen. De Oranjedames hebben het WK nu zeven keer gewonnen, vaker dan alle andere landen bij elkaar. Bij de mannen greep Nederland afgelopen zondag naast de titel. Die ging naar Australië. De ‘Kookaburras’ waren veel te sterk en wonnen met 6-1. Toch was de finaleplaats een kleine opsteker voor Oranje: de laatste keer dat Nederland zo ver kwam in het toernooi was in 1998 in Utrecht.

(ANP)