Lerares verkracht in gevangenis

19-06-2014 16:31

Een lerares die in een gevangenis in Arizona een toets begeleidde is door één van de gevangenen neergestoken en verkracht. De vrouw werd alleen gelaten in een lokaal met zes zware criminelen. Na het afnemen van de test vroeg Jacob Harvey, die 30 jaar uitzit voor verkrachting, of hij van het toilet gebruik mocht maken. Nadat de andere vijf gevangenen het lokaal verlieten stak Harvey de lerares plots in het hoofd met een pen en verkrachtte hij haar.

Na zijn daad gebruikte Harvey de porto van de lerares om hulp te roepen voor de gewonde vrouw. Toen hij geen contact kreeg liet hij haar een telefoon gebruiken om zelf hulp in te schakelen. De vrouw liep geen kritieke verwondingen op.

Ze werd alleen gelaten tijdens de toets omdat er niet voldoende personeel voorhanden zou zijn in de gevangenis, waar 1300 verkrachters en pedofielen vastgehouden worden. Haar enige bescherming was haar portofoon. De gevangenisdirectie wuift alle verantwoordelijkheid van de hand. Volgens hun is alleen de gevangene aansprakelijk voor wat er is gebeurd. Een interne onderzoek achten zij ook niet nodig. De beleidsregels zijn een dag na het incident wel aangescherpt. In het vervolg zullen bewakers één keer in het uur controleren of de burgers die in de gevangenis werken nog steeds heel zijn. Ook krijgen zij pepperspray om zich eventueel te kunnen verweren.