Werkloosheid stevig gedaald, Asscher: nu doorzetten

19-06-2014 10:58

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken noemt het “heel goed nieuws” dat de werkloosheid in mei met 14.000 is gedaald. In maart daalde werkloosheid nog omdat werkzoekenden zich terugtrokken van de arbeidsmarkt, nu vinden juist meer mensen werk. “Dit is geweldig voor de mensen die nu een baan gevonden hebben, maar we moeten doorzetten want er zitten nog veel te veel mensen zonder werk”, aldus de minister donderdag in reactie op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Asscher onderstreept dat er steeds meer signalen zijn dat het de goede kant op gaat met de Nederlandse economie. De werkloosheid is ondanks de daling echter “nog steeds veel en veel te hoog”. Het bestrijden van de werkloosheid blijft absolute topprioriteit van het kabinet en zet onverminderd door om de werkloosheid verder terug te dringen, aldus Asscher. Hij wijst onder meer op de banenplannen, waarvoor het kabinet in totaal 600 miljoen heeft uitgetrokken.

Mirjam Sterk, door het kabinet benoemd tot ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid, is blij dat ook de jeugdwerkloosheid in mei is gedaald. “Meer jongeren zijn gaan werken. Dat is goed nieuws. Ook de komende zomerperiode biedt kansen voor jongeren. Vakantiewerk is een goede kans om ervaring op te doen bij werkgevers die in de zomervakantie pieken, zoals de horeca of de zorg, als de vaste krachten met vakantie gaan en het werk doorgaat.”

(ANP)