Recensie

Jersey Boys een afdankertje

20-06-2014 12:04

Het klinkt wellicht wat vreemd, maar we hebben nog nooit zo lang op een door Clint Eastwood geregisseerde film moeten wachten als nu. Liefst drie jaar zit er namelijk tussen zijn vorige werkstuk J. Edgar en zijn nieuwste – wederom biografische – Jersey Boys. En dan betreft het feitelijk nog een afdankertje ook.

Want na het succes van de Broadway-musical rond Frankie Valli, Tommy DeVito, Bob Gaudio en Nick Massi – die met veel minder succes ook Nederland aandeed – lagen er al snel plannen voor een film klaar. Een regisseur was er ook: Jon Favreau, die we bijvoorbeeld kennen van de eerste twee Iron Man films, Cowboys & Aliens en het binnenkort te verschijnen Chef.

Maar Favreau haakte af en Eastwood kwam in beeld. Grappig genoeg was de alweer 84-jarige veteraan zelf bezig met een remake van A Star Is Born, al lag dat project grotendeels op zijn gat. Dus hapte Eastwood toe voor de regie van Jersey Boys, een film die zich grotendeels afspeelt in een tijdperk waarin zijn eigen ster begon te rijzen.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>