Raadsfractie houdt vertrouwen in Henk Krol

20-06-2014 10:35

Politicus Henk Krol houdt het vertrouwen van zijn fractie in de Eindhovense gemeenteraad ondanks berichten over mogelijk misbruik van subsidie in zijn tijd als hoofdredacteur van de Gay Krant. “Ik blijf achter hem staan tot de laatste minuut. Ik heb nog geen bewijs gezien dat er fouten zijn gemaakt”, reageerde fractievoorzitter Dré Rennenberg van het Ouderen Appèl vrijdagochtend.

“Als het fout is, is het fout. We zullen er dan als wijze, volwassen mensen over moeten praten en dat weet Krol ook”, vervolgde hij.

De stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) van Krol kreeg ongeveer 3 ton subsidie om een ‘digitale ontmoetingsplek’ voor homoseksuele jongeren op te zetten. Na berichten dat de oud-50PLUS-leider het geld gebruikt zou hebben voor commerciële bedrijven als een seksshop, initieerde minister Jet Bussemaker (OCW) een onderzoek. Bussemaker wil het geld nu terug omdat de accountant zijn eerdere goedkeuring heeft ingetrokken omdat de verantwoording over de besteding van de subsidies ontoereikend was.

Krol werd in maart met voorkeurstemmen voor het Ouderen Appèl in de Eindhovense gemeenteraad gekozen. Hij stapte vorig jaar op als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer toen bekend werd dat hij destijds pensioenpremies van personeel van de Gay Krant niet had afgedragen.

(ANP)