Vrouw krijgt jaar voorwaardelijk voor doden baby

20-06-2014 10:36

Een 21-jarige vrouw uit Zevenaar is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 1 jaar voorwaardelijke celstraf met 5 jaar proeftijd wegens het doden van haar pasgeboren baby.

De vrouw beviel eind 2011 van een dochtertje op haar stageadres, een hotel in Arnhem. Toen de Zevenaarse bloedend thuiskwam, brachten haar ouders haar naar het ziekenhuis. Een gynaecoloog tipte de politie dat er vermoedelijk ergens een pasgeboren baby moest zijn. De politie vond in de kofferbak van de auto van de vrouw een dode baby met een prop papier in haar keeltje.

De vrouw is sterk verminderd toerekeningsvatbaar, oordeelden deskundigen.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 2 jaar voorwaardelijke celstraf met 5 jaar proeftijd geëist. De rechtbank weegt de verlaagde toerekeningsvatbaarheid en het lange wachten op de strafzaak zwaarder mee.

De vrouw zegt dat zij dacht dat ze niet zwanger was. En dat zij zich niets herinnert van de bevalling en wat daarna gebeurde. Deskundigen opperden dat zij óf het doden van haar kindje verdringt óf niet bewust heeft gehandeld. Haar ouders zouden de vader nooit accepteren dus verdoezelde de vrouw de geboorte en stopte ze het meisje in plastic zakken. Behandelingen moeten de Zevenaarse nu onafhankelijker van haar ouders maken.

(ANP)