Muziekmoment week 26

23-06-2014 13:59

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Typhoon en Strand of Oaks.

Typhoon – Lobi Da Basi

typhoon-digi-1500
Genre: Nederhop
Eindelijk, vier jaar na zijn succesvolle samenwerking met de Nederlandse jazzgroep New Cool Collective, kunnen we luisteren naar een nieuwe plaat van rapper Typhoon. Hij heet Lobi Da Basi en is weer helemaal raak. Een feelgood album, met knappe poëtische teksten die lang in het hoofd blijven rondklinken. De sterk geproduceerde beats worden verrijkt met jazzgrooves van onder andere saxofonist Benjamin Herman. Natuurlijk zijn Rico en Blaxtar ook even te horen. Met af en toe een vlaagje dub, een dosis jazz en de ijzersterke raps van Typhoon is Lobi Da Basi een ultieme zomerplaat.

Strand of Oaks – HEAL

395047
Genre: Rock
Het klinkt als The Killers die The Strokes meeten. Het vuige geluid van The Strokes is terug te horen op het nieuwe album van Timothy Showalter, beter bekend als Strand of Oaks. De uptempo ritmes en de synths hebben weer wat weg van The Killers. Showalter geeft er een oud klinkend tintje aan en lijkt daarmee zijn succesformule gevonden te hebben. Op HEAL horen we overtuigende rockliedjes, die strak in elkaar steken. De diepe stem, die zowel een hoog als laag bereik heeft, komt goed uit de verf en de spannende afwisseling tussen een authentiek rockgeluid en elektronische synthpop werkt uitstekend. Een verrassing.