Recensie

Pattinson laat Twilight achter zich met The Rover

23-06-2014 18:04

In Hollywood weten ze al veel langer dat hij een uistekend acteur is, maar de rest van de wereld ziet Robert Pattinson toch vooral nog steeds als zwijmelaar Edward Cullen uit de Twilight-serie. Zijn keuze voor vergelijkbare rollen in bijvoorbeeld Remember Me en Water For The Elephants droeg natuurlijk ook niet bepaald bij aan een ander beeld. Maar met The Rover lijkt de voormalig Twilight-acteur eindelijk een film te hebben gevonden waarmee hij Edward definitief achter zich laat.

Het idee voor The Rover komt bij de Australische acteur Joel Edgerton (Warrior, Zero Dark Thirty) vandaan, al werkte hij het samen met goede vriend David Michôd uit. Aanvankelijk zou Edgertons broer Nash – een bekend stuntman – de film regisseren, maar Michôd (Animal Kingdom, Hesher) raakte zo in de ban van zijn eigen verhaal, dat hij besloot zelf op de regisseursstoel plaats te nemen.

The Rover vertelt over een Australië in de nabije toekomst. Of, zoals ons aan het begin van de film duidelijk wordt gemaakt, tien jaar na de ‘Ineenstorting’. De Australische economie ligt op zijn gat en de outback is veranderd in een soort Wilde Westen. Er is veel misdaad, het leger probeert de orde te handhaven en ruilhandel floreert als nooit tevoren.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>