Piloot MH370 hoofdverdachte verdwijning toestel

23-06-2014 13:10

De piloot van het vermiste toestel van Malaysia Airlines is in het politieonderzoek naar voren geschoven als hoofdverdachte van de verdwijning. De man zou ‘vreemd gedrag’ hebben vertoond voorafgaand aan de vermissing van vlucht MH370.

Zo zou piloot Zaharie Ahmad Shah vluchten richting eilandjes in de Indische Oceaan op zijn simulator gewist hebben, die door de politie weer boven water zijn gehaald. Ook had hij, in tegenstelling tot alle andere mensen aan boord,  geen afspraken of verplichtingen voor na de landing.

Shah was sociaal zeer actief, waardoor deze lege agenda argwaan heeft gewekt. De familie van de piloot ontkent alle aantijgingen. Zij stelt dat de waarheid naar boven komt als de zwarte doos wordt gevonden. Alle bewijzen zijn vooralsnog indirect.

De politie in Maleisië heeft nog niet officieel bevestigd dat Shah hoofdverdachte is. “Het onderzoek is nog altijd gaande. Er zijn nog geen conclusies getrokken over wat het incident heeft veroorzaakt en het zou voorbarig zijn om dat wel te doen. Dat neemt niet weg dat de politie elk scenario onderzoekt”, aldus een zegsman.