‘Uitspraken Haags raadslid Khoulani onwenselijk’

23-06-2014 11:22

De steunbetuiging van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani aan de radicaalislamitische terreurorganisatie ISIS is onwenselijk. Dat zei een woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs) maandag.

Khoulani zit ook in het bestuur van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO). Deze stichting wil in Amsterdam een nieuwe islamitische scholengemeenschap beginnen. “Het is onwenselijk dat iemand uit het bestuur dit soort uitspraken doet. Het bestuur is verantwoordelijk voor het aannemen van het personeel”, stelt de woordvoerder.

De gemeente weigerde vorig jaar de SIO al de benodigde huisvestingsvergunningen af te geven. Deze stichting wilde op dezelfde plek waar eerder het Islamitisch College Amsterdam (ICA) gevestigd was een scholengemeenschap beginnen voor mavo, havo en vwo. Het ICA moest in 2011 op last van het ministerie van Onderwijs de deuren sluiten, omdat het onderwijs onder de maat was. De gemeente liet destijds weten te vrezen dat SIO tegen dezelfde problemen zou aanlopen.

Khoulani schreef vorige week op zijn Facebooksite: “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken.” ISIS is in Irak bezig aan een opmars.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag is inmiddels een onderzoek gestart naar de uitspraken van Khoulani.

(ANP)