Buitenland

Gary Oldman: ‘Politieke correctheid is onzin’

24-06-2014 08:38

Gary Oldman vindt het hypocriet dat mensen moeilijk doen over de verbale uitglijders van sterren. In een interview met Playboy gaat de 56-jarige acteur tekeer tegen de overgevoeligheid in Hollywood, zo schrijft Daily Mail.

“Ik vind politieke correctheid onzin”, zegt de Britse acteur die Mel Gibson en Alec Baldwin verdedigt. Gibson had in 2006 antisemitische opmerkingen gemaakt, maar dat soort dingen gebeuren in dronken buien, vindt Oldman.

“We zeggen allemaal wel eens wat. Alsof de politieman die hem arresteerde nooit de woorden nikker of verdomde jood gebruikt heeft.”

Baldwin kwam in opspraak omdat hij in een gefrustreerde bui, net als Jonah Hill onlangs nog, iemand faggot had genoemd. “Ze lieten hem niet met rust. Ik neem het hem niet kwalijk.”

We moeten de dronken en boze tirades niet zo serieus nemen, legt de acteur uit. “We verstoppen onszelf en proberen intussen politiek correct te zijn. Ik kan dat soort dubbele standaarden niet uitstaan.”

De Dark Knight Rises-acteur is zelf echter wel voorzichtig in het delen van zijn mening om controverse te vermijden, vertelt hij in het uitgebreide Playboy-interview.

“Ik heb bepaalde meningen die de meesten niet met me zullen delen hier in Hollywood, maar het is niet dat ik een fascist of racist ben.”

(BuzzE)

Foto: iemand met een indianentooi. Zelfs dat is in de VS tegenwoordig al ‘racisme’.