Handel in omgebouwde alarmpistolen opgerold

24-06-2014 12:33

De politie heeft de afgelopen tijd 13 mensen opgepakt voor handel in levensgevaarlijke omgebouwde alarmpistolen. De hoofdverdachte, een 23-jarige man uit Barneveld, deinsde er volgens de politie niet voor terug om de wapens ook aan minderjarigen te verkopen. Hij werd eerder deze maand gearresteerd en zit nog vast, meldde de politie dinsdag.

De andere verdachten zijn inmiddels op vrije voeten. De jongste is 17, de oudste 27. Tijdens huiszoekingen in Barneveld, Arnhem, Wageningen, Zeist en Voorthuizen nam de politie onder meer zes vuurwapens, munitie en een Mercedes in beslag.

De wapens zijn op zo’n manier omgebouwd dat er scherpe, zelfgemaakte munitie mee kan worden afgeschoten. Dat is niet alleen levensgevaarlijk voor degene die ermee beschoten wordt, maar ook voor degene die ermee schiet.

Een eerdere veroordeling voor wapenhandel, in 2012, heeft de Barnevelder kennelijk niet op andere gedachten gebracht. Hij liep tegen de lamp doordat hij vorige zomer betrokken raakte bij een verkeersincident. Toen de politie daar onderzoek naar deed, doken onder meer foto’s van vuurwapens op.

De politie besloot de verkeerskwestie te laten zitten en zich op de wapenhandel te richten, met de 13 arrestaties als resultaat. Dat kunnen er mogelijk nog meer worden.

(ANP)