Nog steeds onrust rond crèche Amersfoort

24-06-2014 11:15

Ouders met kinderen op het kinderdagverblijf De Puntmuts in Amersfoort blijven verontrust door de aanwezigheid van de zedendelinquent Sytze van der Velde in een woning boven de crèche.

Dat schrijft de Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA) op haar website naar aanleiding van een besloten bijeenkomst voor betrokken ouders op maandagavond. “De grote vraag, die deze avond onbeantwoord bleef, is of van der Velde op korte termijn verhuist. De burgemeester gaf aan hiermee bezig te zijn, maar geen concreet antwoord te kunnen geven”, aldus de stichting.

Volgens SKA leidt de situatie niet tot het thuishouden van kinderen. “Alle kinderen zijn maandagochtend gewoon naar de Puntmuts gebracht”, zegt de stichting in de verklaring.

Afgelopen weekend werd er gedemonstreerd tegen het huisvesten van de veroordeelde pedofiel boven het kinderdagverblijf. Ruim honderd demonstranten eisten toen het vertrek van Van der Velde.

Puberjongens

Volgens Van der Velde is alle consternatie onzin. Hij vindt het een ‘gezellige buurt’, en de ouders van het kinderdagverblijf hoeven zich volgens hem absoluut geen zorgen te maken. Hij valt niet op kleine kinderen, zo zegt hij tegen RTV Utrecht, maar op puberjongens. Ook is hij naar eigen zeggen best bereid te verhuizen, maar dan moet de gemeente met betere alternatieven komen dan tot nu toe het geval is.

De politie en wijkagenten houden extra toezicht. Zij zijn volgens de directie van SKA voortdurend zichtbaar in de wijk en snel aanspreekbaar.