Ouders gaan dodelijk busongeluk zelf reconstrueren

24-06-2014 10:35

Er komt een nieuwe reconstructie van het dodelijke busongeluk van maart 2012 in het Zwitserse Sierre. Een groepje ouders gelooft niet dat de chauffeur onwel is geworden en dat daardoor de bus tegen de tunnelmuur reed. Zij denken dat er sprake is van een wanhoopsdaad, zo meldde de Vlaamse krant Het Belang van Limburg dinsdag.

In de bus zaten twee schoolklassen op weg naar huis van hun skivakantie. Door het ongeluk stierven 22 kinderen, onder wie zes Nederlandse. De beide chauffeurs en vier volwassen begeleiders kwamen eveneens om het leven. 24 kinderen raakten gewond.

Officieel is het onderzoek naar de busramp afgesloten. De autoriteiten gaan ervan uit dat de chauffeur onoplettend is geweest of een flauwte heeft gekregen.

De nieuwe reconstructie gaat buiten de officiƫle kanalen om. De ouders van zes slachtoffers uit Lommel hebben een onafhankelijk onderzoeksbureau in de hand genomen dat volgende week woensdag het hele ongeval naspeelt.

Met de reconstructie hopen de ouders aan te tonen dat een chauffeur die onwel wordt onmogelijk een bus zo plots naar rechts kan laten rijden. De ouders vinden dat de Zwitserse autoriteiten de optie van een zelfmoordactie onvoldoende onderzocht hebben.

(ANP)