4-jarige lost overval op

25-06-2014 09:42

Een 17-jarige tiener en twee van haar vrienden zijn gearresteerd na het in scene zetten van een woningoverval op het huis waar de jongedame als babysitter werkte. De zaak kwam aan het licht door de 4-jarige dochter des huizes, schrijft Huffington Post.

Na de zogenaamde overval belde de babysitter de politie. Toen de dienders arriveerden, vertelde de tiener dat twee gewapende zwarte mannen het huis waren binnengedrongen en een spelcomputer en laptops hadden gestolen. Ook de iPod en het spaarvarken van de vierjarige Abby zouden ze hebben meegenomen.

De babysitter beschuldigde ook een buurman van de overval. Deze is verhoord, maar daarna weer vrijgelaten.

Toen de agenten echter met Abby spraken, bleek het hele verhaal verzonnen te zijn. Volgens de kleuter waren de mannen niet zwart, maar blank. Ook zouden ze niet met geweld zijn binnengedrongen. De kleuter vertelde verder dat de mannen en de babysitter haar hadden opgedragen buiten te gaan spelen. Hierna was het huis leeggeroofd.

Op basis van de verklaring van de vierjarige, kon het drietal niet anders dan bekennen zelf achter de roof te zitten. De drie zijn opgepakt.

Abby is vooral blij haar spulletjes weer terug te hebben. “Het was geen goede babysitter,” wilde ze verder nog kwijt.