Bruid neemt selfie op weg naar vrijgezellenfeest en sterft

25-06-2014 11:46

Met wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden kwam een 26-jarige bruid-in-spe om het leven. Collette Moreno en beste vriendin Ashley Theobald waren onderweg naar Moreno’s vrijgezellenfeest toen een verkeerde beweging de bruid fataal werd. De auto botste op een tegenligger. 

Vrienden en familie zijn in shock. ‘Het is net een boze droom, ik hoop dat ik ieder moment wakker kan worden,’ zei Kelly Arie, de moeder van het slachtoffer tegen Fox4KC, ‘ik kan het gewoon niet geloven.’

Vrolijk reden Moreno en Theobald eind vorige week op weg naar een gezellig vrijgezellenweekend. In de auto namen ze nog een selfie, die ze op Facebook zetten (zie boven – bruid links). Het zou de laatste foto van de twee samen in leven worden.

Theobald vertelde tegen de politie dat ze vast kwamen te zitten achter een grote vrachtwagen. Moreno, astmapatiënt, had last van de uitlaatgassen. Ze begon te hoesten en haar vriendin probeerde de vrachtwagen in te halen op de tweebaansweg. Ze dacht dat de weg veilig was, maar had zich niet gerealiseerd dat ze een heuvel opreden. Toen ze de vrachtwagen voorbij reed, kwam er een tegenligger aan. De twee auto’s probeerden elkaar te ontwijken, maar de tegenligger raakte de zijkant van de auto van de dames.

Theobald en de tegenligger, de 25-jarige Melvin Garber, kwamen ervan af met wat lichte verwondingen. Moreno had minder geluk. In vliegende vaart werd ze naar het ziekenhuis gebracht, waar ze overleed aan haar verwondingen. Ze had wel een gordel omgehad.

De beste vriendin wordt nu roekeloos rijden ten laste gelegd. Moreno zou volgende week trouwen met haar verloofde, de 28-jarige Jesse Arcobasso, ze hadden al een droomlocatie op Jamaica uitgezocht.