UPDATE: Demonstranten gaan pedo te lijf

25-06-2014 10:11

De veroordeelde pedoseksueel Sytze van der Velde is gisteravond belaagd door demonstranten toen hij zijn huis in het Amersfoortse Soesterkwartier wilde verlaten. Dit meldt RTV Utrecht.

Eerder op de avond hadden de demonstranten al geprotesteerd bij het stadhuis van de stad. Hierna toog de meute naar het huis van Van der Velde. Daar aangekomen werd er luid getoeterd en geschreeuwd.

Toen de groep ontdekte dat Van der Velde zijn huis wilde verlaten, gingen ze hem te lijf. Aanwezige politieagenten wisten hem te ontzetten en onder begeleiding weer naar binnen te loodsen.

Tijdens een bijeenkomst eisten omwonenden gisteravond van de burgemeester dat de pedoseksueel binnen een week zijn woning boven een crèche verlaten moet hebben. Hierbij waarschuwden ze dat er anders lynchpartijen zouden kunnen ontstaan.

UPDATE: Volgens Van der Velde is de berichtgeving bij RTV Utrecht overtrokken. Hij meldt op zijn blog: “In tegenstelling tot wat beweerd wordt in media ben ik NIET belaagd gisteren. Er zijn hier alleen een tiental scooterpubers herrie komen maken, waartegen de politie niet serieus optrad.  Daarop ben ik zelf naar buiten gegaan om ze weg te jagen. Dat lukte niet want de politie sleepte mij meteen weer naar binnen.  Gewoon weer een sensatiebericht dus!”