Gary Oldman zegt sorry tegen Joden

25-06-2014 07:03

Gary Oldman heeft zijn excuses aangeboden aan de Joodse organisatie Anti-Defamation League over zijn uitlatingen in een interview met Playboy. Dit meldt Deadline.

“Het is spijtig dat mijn uitlatingen die ik pas in het Playboy-interview heb gedaan aanstootgevend waren voor veel Joodse mensen”, schrijft Oldman volgens Deadline in een brief aan de organisatie die even eerder een persbericht plaatste waarin de acteur fel wordt bekritiseerd. “Als ik mijn opmerkingen teruglees zie ik hoe ongevoelig ze kunnen worden opgevat en ze inderdaad kunnen bijdragen aan een verkeerd stereotype. Alles dat bijdraagt aan dit stereotype is onacceptabel, inclusief mijn eigen woorden.”

Oldman zegt juist dat de Joodse gemeenschap een positieve bijdrage heeft geleverd aan de opkomst van Hollywood. “Als me gevraagd zou zijn verder erover uit te weiden had ik gezegd dat ik pas Neal Gablers boek Jews and Hollywood, An Empire of Their Own: How the Jews invented Hollywood had gelezen. Feit is dat onze bedrijfstak, en mijn eigen carrière, veel te danken heeft aan die bijdrage.”

De manager van Gary Oldman, Douglas Urbanski meldde even eerder al dat een excuses van de acteur in de maak was en benadrukte dat de opmerkingen in Playboy niet bedoeld waren om steun uit te spreken voor de boude uitspraken Mel Gibson en Alec Baldwin. “Hij probeerde alleen de absurditeit van politieke correctheid te illustreren”, meldde de manager aan TheBlaze.

(BuzzE)