George Lucas-museum in Chicago

25-06-2014 09:01

Star Wars-bedenker George Lucas heeft ervoor gekozen zijn museum in Chicago neer te zetten. In 2018 moet daar het Lucas Museum of Narrative Art de deuren openen. Dat schrijft Chicago Tribune.

Ook San Fransisco en Los Angeles waren in de race om het thuis te worden van het nieuwe museum. Lucas zal onder meer zijn persoonlijke collectie tentoonstellen in het museum, dat zich richt op digitale kunstvormen en film.

Chicago is het thuis van zijn vrouw Mellody Hobson, waarmee hij vorig jaar trouwde. De steden in Californië hadden gehoopt dat de filmmaker zijn thuisregio zou kiezen voor het bijzondere museum, waarin Lucas belooft 700 miljoen dollar te investeren. “Het kiezen van Chicago is de juiste, maar persoonlijk moeilijke keuze. Mijn persoonlijke en professionele roots liggen in de Bay Area”, meldde Lucas in een statement.

George Lucas heeft onder meer een gigantische filmpostercollectie – en natuurlijk zal het museum ook gevuld worden met materiaal uit de Star Wars-films. Lucas gaf aan dat het schaalmodel van Millennium Falcon, het ruimteschip van Han Solo, één van de stukken is die tentoongesteld zal worden.

(BuzzE)