Voetbal

Ghanese regering stuurt drie miljoen dollar richting WK-ploeg

25-06-2014 11:04

De voetballers van Ghana zijn boos, omdat hun WK-premies nog altijd niet zijn uitbetaald. Zij dreigden zelfs om de wedstrijd tegen Portugal te boycotten, maar nu is daar een oplossing. De Ghanese regering heeft namelijk een vliegtuig naar Brazilië gestuurd met aan boord ruim drie miljoen dollar in cash.

Regering schiet voor

Dat heeft plaatsvervangend minister van Sport Joseph Yammin bekend gemaakt. De regering schiet het geld voor aan de voetbalbond. Zodra de FIFA toernooigeld heeft overgemaakt aan de Ghanese voetbalbond, zal de bond de schuld inlossen bij de regering. “President Mahama dook in de zaak toen de spelers zich boos maakten. Hij heeft persoonlijk met ze gesproken om ze gerust te stellen dat het geld woensdagmiddag aan ze wordt uitbetaald”, zo staat te lezen in een verklaring van de bond.

Omkoping

De Ghanese bond kwam eerder dit toernooi in opspraak, toen bleek dat medewerkers wilden meewerken aan omkoping tijdens het WK. De onderhandelingen werden gevoerd door twee Britse journalisten, die het schouwspel met een verborgen camera wisten vast te leggen.

ANP/TPO

Lees ook:
VIDEO: Ghanese voetbalbond wilde meewerken aan omkoping