Binnenland

Provinciedorp Assen woest op voetbalcommentator Frank Snoeks

25-06-2014 13:54

Arm Assen. Het pittoreske Drentsche dorpje onder de rook van…eh…Groningen wordt door vrijwel iedereen in Nederland gehaat. Eerst was het Maarten van Rossem die Assen beledigde, daarna zwengelde schrijfster Yvonne ‘shoppen in de Action’ Kroonenberg een tsunami van haat aan tegen Assen (bekend van de TT) en nu is het weer de gezaghebbende voetbalcommentator Frank Snoeks die Awesome Assen (AA, bekend van de tijgermug) moet haten.

En dat vinden ze in het ontwikkelingsgebied hoge noorden zo erg dat er een compleet artikel op pagina drie van het Dagblad van het Noorden aan is besteed. 

Tegen het einde van de WK-wedstrijd Nederland-Chili in het stadion van Sao Paulo zei Snoeks:

 

“Er gaan mensen naar huis, want Brazilië gaat spelen. En dit is een grote stad. Dit is geen Assen.”

 

Dat mag dus niet zomaar van het Dagblad van het Noorden, ook al is het ontzettend waar. Alsof Assen een piepklein dorpje in de verre, diepe, mistige veengrondprovincie zonder relevante hogenselheidslijn is, ver weg van grootstedelijke voorzieningen zoals arbeidsplaatsen met een beruchte probleemwijk en slechts 67.209 inwoners telt.

Uiteraard moest Snoeks zich verantwoorden bij de noordelijke journalisten die zo dapper waken over onze democratie. Zijn reactie:

 

“Waar ik Assen zei, had ik ook Maastricht kunnen zeggen of Haarlem. Wat ik bedoelde te zeggen is: je hebt steden, grote steden en je hebt GROTE STEDEN. In São Paulo wonen 22 miljoen mensen. Dat ik uitgerekend Assen noemde, is toeval. Of misschien wel de macht van het alfabet”

 

Helaas is het leed al geschied en de haat al gezaaid. Wij kunnen alleen maar hopen dat door al dit haatzaaien straks geen slachtoffers vallen in de noordelijke gebieden die heel toevallig met de eerste letter van het alfabet beginnen.

En uiteraard raden wij alle inwoners van Assen aan en de complete redactie van het Dagblad van het Noorden aan: doe aangifte!