7 arrestaties om ladingdiefstallen

27-06-2014 10:15

De politie heeft een bende ladingdieven opgerold in de regio Eindhoven. In totaal werden woensdag zeven verdachten gearresteerd, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Het gaat om zes mannen uit Eindhoven en Geldrop. Justitie vermoedt dat zij op grote schaal ladingen uit vrachtwagens hebben gestolen. In Leende werd een man opgepakt voor het verkopen van de gestolen spullen.

De ladingdieven gingen in wisselende samenstelling verschillende nachten per week op pad om vrachtwagens leeg te halen, blijkt uit het onderzoek. Daarbij trok de bende door het zuiden en oosten van Nederland.

Het OM denkt dat de bende de vrachtwagenchauffeurs van de vrachtwagens die ze beroofden, bedwelmden om te voorkomend dat ze werden betrapt. Hoe dat precies gebeurde, is nog onduidelijk.

De ladingdieven worden verdacht van het stelen van onder meer televisies en dozen Lego. De diefstallen werden de afgelopen twee maanden op verschillende parkeerplaatsen gepleegd.

Vier van de verdachten werden tijdens het onderzoek al eens opgepakt voor een poging ladingdiefstal. Ze bleken hun criminele activiteiten direct na hun vrijlating weer op te pakken, soms nog dezelfde nacht.

(ANP)