Bende Bulgaarse autodieven opgerold

27-06-2014 10:30

De politie heeft begin deze week een bende Bulgaarse autodieven opgerold. Deze autodieven wisten op zeer professionele manier auto’s open te maken, laat het Openbaar Ministerie vrijdag weten.

De gestolen voertuigen werden in een loods in Vlaardingen voorzien van een valse identiteit. Het ging voornamelijk om BMW’s, Mini Coopers en Citroëns. Die kregen andere kentekens en het chassisnummer, een uniek identificatienummer, werd weggeslepen.

De verdachten zijn vijf Bulgaarse mannen, een Nederlandse man, een Bulgaarse en een Nederlandse vrouw.

In de loods in Vlaardingen trof de politie zes nieuwe auto’s aan. Daar werden ook onderdelen van auto’s ontdekt, waaronder een witte Volkswagen waar het dak van was afgezaagd.

De gestolen auto’s en onderdelen zijn volgens het OM vermoedelijk verkocht in Bulgarije. Justitie denkt dat het daarbij om tientallen auto’s gaat.

De onderzoeksrechter heeft het voorarrest van drie Bulgaren en de Nederlandse man donderdag voor twee weken verlengd. De twee vrouwen en twee mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek in deze zaak.

(ANP)