Tbs moordenaar Maja Bradaric bijna voorbij

27-06-2014 10:34

Goran M. die in 2003 Maja Bradaric vermoordde, is nog één stap verwijderd van ontslag uit tbs. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Arnhem vrijdag, die jaarlijks bekijkt of de tbs verlengd moet worden.

Goran M. wurgde Bradaric tijdens een autoritje, overgoot haar met benzine en stak haar in brand. De destijds 18-jarige Goran M. (29) kreeg 10 jaar en tbs met dwangverpleging.

Het gerechtshof zette in januari de dwangverpleging om in tbs met voorwaarden. De stoornis die M. in 2003 had, leek verdwenen, maar er was twijfel of die zou opleven. Dat is niet gebeurd. Zonder stoornis kan tbs niet worden verlengd, tenzij de voorwaardelijke tbs nog niet 1 vol jaar heeft geduurd. Daarom is de tbs met voorwaarden nog 1 jaar verlengd.

Volgens de psychiater is M. van zijn stoornis af en is de kans op herhaling klein. M. woont inmiddels bij zijn vriendin en kind en dat gaat goed. Zelf stelde hij tijdens de rechtszaak 2 weken geleden dat het enige gevaar nog schuilt in steeds weer die openbare rechtszittingen met media-aandacht waarbij informatie over zijn nieuwe leven weglekt.

Goran M. pleegde de moord op de bevriende scholiere samen met de toen 19-jarige Ferdi Ö, die 12 jaar cel kreeg. M. wilde toen ‘eens een moord plegen’ en feliciteerde Ö. na afloop.

(ANP)