Binnenland

Bejaarde man (80) overleeft aanrijding trein

30-06-2014 16:18

Het regionieuws van maandag 30 juni.

Minder zeehonden in Pieterburen

In zeehondencrèche Pieterburen zijn dit jaar opvallend weinig zeehonden opgevangen. Waar er vorig twee jaren in deze periode nog 286 en385 beesten werden opgevangen, waren dat er in de eerste maanden van 2014 slechts 235. De crèche zegt dat er een stuk minder zeehonden zijn met longworm, maar hoe dat kan is onduidelijk. De afname heeft ervoor gezorgd dat enkele ‘uitzetmomenten’, waar kijkers voor moeten betalen, zijn geannuleerd.

Fusie voor katholiek onderwijs uitgesteld

De fusie van 32 basisscholen in Groningen en Drenthe is met een jaar uitgesteld. De fusie tussen stichting Fidarda en Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe zal niet voor 1 juli aanstaande kunnen worden gerealiseerd en dus wordt er een jaar mee gewacht. Het doel van de fusie is de continuïteit van het katholieke basisonderwijs in de provincies te verzekeren.

Puinruimen in Pekela

Pekela heeft zich afgelopen weekend van zijn beste kant laten zien. Vrijwilligers hebben namelijk zwerfafval rond het Pekelder Hoofddiep opgeruimd. Daarbij werden bijvoorbeeld een hoop petflessen gevonden, door de puinruimers zelf omschreven als “absolute toppers”. Er werden in een uur tijd maar liefst vier vuilniszakken vol afval verzameld. Foto’s van de actie ziet u hier en hier.

Dode in water Haarlem

In de Nieuwe Gracht in Haarlem is maandag een lichaam gevonden. Het is onduidelijk om wie het gaat en wat de toedracht is van het overlijden van deze persoon. Forensische onderzoekers en duikers doen sporenonderzoek. Het is sowieso een hectische dag in Haarlem, wegens een grote brand in het centrum.

Trein botst op bejaarde automobilist

Een 80-jarige man is met de schrik vrijgekomen, toen hij werd aangereden door een trein. Hij had een stilstaande auto ingehaald die wachtte voor de spoorwegovergang. De bejaarde man was in de veronderstelling dat de auto gewoon geparkeerd stond. De trein was net vertrokken bij station Oisterwijk en reed daarom nog langzaam. De politie doet onderzoek of de man nog wel in staat is om zelf te rijden.