Neergestoken goudhandelaar legt verklaring af

30-06-2014 12:51

De Amsterdamse mede-eigenaar van een goudhandel, die afgelopen week werd neergestoken, heeft een eerste verklaring afgelegd. Dit melden zijn advocaten Sidney Smeets en Tim Vis aan RTL Nieuws.

In de verklaring stelt de man dat hij in de winkel werd bezocht door een vaste klant die in de wachtruimte ging zitten wachten op een vriend van hem die handelswaar zou komen brengen. Vervolgens stormde de man het kantoor in en stak de mede-eigenaar uit het niets met een vleesvork in de hartstreek.

Hierop volgde een worsteling, waarbij de goudhandelaar het wapen wist af te pakken. Hij riep dat de overvaller weg moest gaan, maar kan zich niet herinneren hem te hebben geraakt met de afgepakte vleesvork.

De zwaargewonde goudhandelaar riep vervolgens vanuit een portiek om hulp, toen de overvaller de deur uit was. Deze overleed een straat verderop.

Na de overval werd de goudhandelaar naar een ziekenhuis gebracht. Hier kreeg hij een spoedoperatie aan zijn verwondingen: vier gaten in zijn hart en schade aan andere organen.