Binnenland

Jaar cel voor dumpen lijk in gracht Zwolle

02-07-2014 16:04

Het regionieuws van woensdag 2 juli.

Bakfiets gestolen

De bakfiets van Piet van Dijken is gestolen. De markante presentator van OOG TV maakt al jaren een televisie-item met zijn bakfiets. De schade bedraagt zo’n drieduizend euro. Onder meer via Facebook is er een zoektocht naar het vehikel gestart.

Vrouw krijgt werkstraf na mishandelen hond

Een 55-jarige vrouw uit Emmen, die haar hond dermate mishandelde dat het beest stierf, heeft een werkstraf van vijftig uur gekregen. Terwijl het beest door de hitte was bevangen, sleurde de vrouw de hond mee over straat. Ook sloeg zij het beest met een plastic zak. Het beest overleed op straat. Sectie wees later uit dat het beest ongeveer vijftien kilo te zwaar was en door een hitteshock was gestorven.

Sikko wordt tachtig, stuur een kaartje

Ene meneer Sikko wordt binnenkort tachtig jaar oud, maar helaas heeft hij geen familie meer die hem komt bezoeken. Een vriend van hem bedacht een Facebookactie en riep mensen op om Sikko op zijn verjaardag een kaartje te sturen. De oproep ging viraal en werd inmiddels al ruim zestienduizend keer gedeeld. Harm Post, de initiatiefnemer, benadrukt dat het niet de bedoeling is om te bellen of om fysiek langs te komen. Gewoon een kaartje sturen dus. “Dat vindt Sikko het mooist”, aldus Post. Volgens RTV Noord moet daarmee ook worden voorkomen dat er ‘Project-X-achtige’ taferelen ontstaan.

Bejaarde man van fiets getrapt

In Hilversum is vanmorgen een 75-jarige man van zijn fiets getrapt door een ongeveer 45-jarige blanke man op een scooter. De twee kwamen daarvoor licht met elkaar in botsing op een rotonde. De scooterrijder reed achter de bejaarde man aan, gaf hem een trap en reed door. De politie is op zoek naar de scooterrijder, die op het moment van het incident een beige jas droeg.

‘Duitser laat broek zakken in Egypte’

L1 kopt: Duitser laat broek zakken in Egypte. Even fronsen de wenkbrauwen; waarom in godsnaam dit bericht op een regionale nieuwspagina? Al snel wordt duidelijk: Egypte is een buurtschap in het Limburgse Tegelen. Er is een man met een rood T-shirt gesignaleerd die graag zijn tampeloeres laat zien en hij rijdt in een wagen met een Duits kenteken. Ziet u de man rijden en bent u niet uit op het bewonderen van zijn geslachtsdeel? Bel de politie.

Jaar cel voor dumpen lijk

Een 29-jarige man, die vorig jaar het lichaam van een 27-jarige vrouw in een gracht in Zwolle dumpte, heeft één jaar cel gekregen. De twee hadden samen harddrugs gebruikt, waarna de vrouw aan een overdosis overleed. De man liet haar lichaam een dag in zijn huis liggen en op het moment dat hij bezoek verwachtte dumpte hij het in de gracht. De dood van de vrouw wordt de man niet aangerekend, wel het handelen daarna.

Brochure over vluchtelingen die christen willen worden

Stichting Gave uit Harderwijk heeft een brochure laten drukken, die kerken moet helpen te bepalen of vluchtelingen zich met de juiste redenen laten bekeren tot het christendom. Per jaar zijn er zo’n 250 gevallen, waarvan een aantal zich waarschijnlijk enkel laat bekeren in de hoop zo sneller een verblijfsvergunning te krijgen. De brochure kost 2,50 euro en u download deze hier.