Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

02-07-2014 19:10

“Buitenaardse wezens zijn er niet op uit om onze planeet over te nemen of te vernietigen. Als ze dat hadden gewild, dan hadden ze dat al gedaan. Ze willen juist contact met ons maken.”

Coen Vermeeren spreekt tegenover de NOS over buitenaardse wezens. Vermeeren is verbonden aan de TUDelft, maar leeft zich ook graag uit op zijn hobby: aliens. De TU zit danig in zijn maag met de manier waarop de controversiële uitspraken afstralen op het docentschap aan de universiteit, zo bleek in 2012 al eens.

 

“Ik heb het gevoel dat we iedereen kunnen verslaan. Ook Duitsland, ook Brazilië, laat ze allemaal maar komen.”

Robin van Persie is vol vertrouwen. (VI)

 

“Je omdraaien is het debat doodslaan. Wat komt hij hier eigenlijk doen?”

Kersvers Europees Parlementslid Agnes Jongerius (PvdA) vindt het maar niets dat UKIP-leider Nigel Farage zijn rug naar het strijkje keerde toen tijdens de installatie van het Europees Parlement de EU-hymne Ode an die Freude werd gespeeld. (Volkskrant)

 

“De muziek is echt prachtig en werd ook uitstekend gespeeld. Maar het stuk is gekaapt door de Europese elite. En hun Europa is niet het onze, zoals u weet. Vandaar ons waardig protest.”

Farage reageert in diezelfde Volkskrant.

 

“Het is echt ‘no hard feelings’. Hij gunt mij het beste, ik hem. Dat hij inmiddels getrouwd is, vind ik mooi voor hem. Met zijn familie heb ik wat vaker contact. Met een van zijn broers, zijn moeder. Ik ben twee keer met Bryan in Costa Rica geweest, dus ik heb een band met die mensen en het land gekregen. Ik ben op het WK dan ook voor Costa Rica.”

De Nederlandse ex-vriendin van Bryan Ruiz, aanvoerder van Costa Rica op het WK voetbal, aan het woord in het AD.

“De aan- en verkoop van een vakantiewoning door een lid van het koninklijk huis is een privéaangelegenheid die als zodanig in principe het openbaar belang niet raakt. Voorafgaand aan de aankoop van de woning in Griekenland heeft een positieve beoordeling van de beveiligingsaspecten door Veiligheid en Justitie plaatsgevonden, waaronder de beveiliging van de perimeter. De Koning en zijn gezin worden altijd beveiligd, thuis en elders, in hun persoonlijke levenssfeer en functionele activiteiten.”

Premier Rutte vindt het buitenverblijf van Koning Willem-Alexander geen probleem, zo blijkt uit zijn reactie op Kamervragen van Alexander Pechtold (D66).

 

“Steevast geven alle deskundigen aan een verdere stijging van het aantal Syriëgangers te verwachten. De verwevenheid van interne en externe veiligheidsvraagstukken zal daarmee verder toenemen. Juist vanwege het potentiële gevaar dat uitgaat van terugkerende Syriëgangers moet dit dus een grote zorg zijn voor autoriteiten, ook in Nederland.”

Bibi van Ginkel geeft in de Volkskrant een voorstelling van de problemen met terugkeer Jihadi’s.