Action haalt telefoonaccu’s uit schappen na explosie

03-07-2014 13:29

Winkelketen Action haalt alle externe telefoonaccu’s uit de schappen, na een voorval met een accu van een vrouw die was ontploft. Dat heeft een woordvoerster van Action donderdag gezegd. De ontploffing van het apparaat legde een voorstelling van de musical Jersey Boys enige tijd stil.

Action heeft vorig jaar en dit jaar meer dan 60.000 van de betreffende accu’s verkocht. Met de accu’s kunnen telefoons worden opgeladen. Volgens de woordvoerster was het nog nooit eerder voorgekomen dat een accu explodeerde. “Daarom hebben we geen reden om aan te nemen dat ze onveilig zijn.” Dat de apparaten uit de schappen gehaald worden is dan ook uit voorzorg. Klanten die twijfelen over de veiligheid mogen hun accu terugbrengen naar de winkel.

Action heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar het incident. Het AD meldde donderdag dat een externe accu van een vrouw in haar tas was ontploft. Daardoor liep zij een brandwond op haar arm op. Bij een tweede ontploffing van hetzelfde apparaat, kreeg de vrouw de stukken bijna in haar gezicht.