Binnenland

Joyrider (17) vlucht voor politie en breekt beide voeten

03-07-2014 16:18

Uw dagelijkse portie regionieuws.

Deelnemer (77) fietsvierdaagse valt en raakt gewond

Een 77-jarige deelnemer aan fietsvierdaagse LAURA in Alhpen aan den Rijn, heeft bij een valpartij een rib gebroken, een rib gescheurd en zijn schouder zwaar gekneusd. Dat gebeurde nadat hij door een collega-fietser van achteren werd aangetikt. De veroorzaker van het ongeluk is doorgereden. De organisatie hoopt dat hij zo sportief is zichzelf te melden.

Voetballers zonder aanleiding bedreigd en mishandeld

Een man en een vrouw uit Assen (29, 28) worden ervan verdacht samen met een derde persoon zonder directe aanleiding vier voetballende Groningers te hebben bedreigd en mishandeld. De voetballende Groningers zeggen de daders niet te kennen. Eén van hen was dermate ernstig verwond dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De twee werden later in de Oosterparkwijk in Groningen aangehouden. Een derde verdachte is ontkomen.

Bronzen plak

Mooi sportnieuws uit Pekela. Zoe-May Schrik heeft tijdens het NK kunstrijden een bronzen medaille behaald in de klasse junioren van het roldansen. Adinda Hut viel net buiten het podium. Zij eindigde in dezelfde klasse als vierde.

Dronken man vraagt om eigen aanhouding

Een man in Almelo was vannacht dermate dronken, dat hij zelf aan de politie vroeg of ze hem wilden aanhouden. Zijn vriendin had niet lang daarvoor de politie gebeld, omdat haar vriend zich vervelend richting haar gedroeg. De agenten zeiden de man dat hij het beste zijn roes uit kon gaan slapen, maar niet lang daarna stond hij schreeuwend op straat. De 22-jarige man werd toen naar het cellencomplex van Borne vervoerd.

Dit zijn de allerschattigste babycheeta’s ooit

In Burgers’Zee is een cheeta bevallen van een zesling. Dat is vrij uitzonderlijk, aangezien de beesten meestal drie of vier jongen krijgen. De mini-cheeta’s werden eind mei geboren, maar de dierentuin koos ervoor om de beesten eerst een aantal weken rust te gunnen. Aangezien het de aller-aller-schattigste cheeta’s ooit zijn, verwijzen we u graag door naar de foto.

Jongen (17) breekt beide voeten bij vluchtpoging voor politie

Een 17-jarige jongen heeft beide voeten gebroken, nadat hij werd achtervolgd door de politie en van drie hoog naar beneden sprong. De jongen reed in een niet verzekerde auto, negeerde een stopteken van de politie en ging ervan tussen. Onderweg ramde hij een geparkeerde auto en een lantaarnpaal, waarna hij een gebouw invluchtte. In een ultieme ontsnappingspoging sprong hij van de derde verdieping naar beneden.

Overvaller met bivakmuts en dertien gestolen horloges op zak vrijgesproken

Een 26-jarige verdachte van een overval op een juwelier in Groningen is door de rechter vrijgesproken. De man had dertien gestolen horloges op zak toen hij werd aangehouden. Hij liep met een bivakmuts op de zaak binnen en vroeg een medewerkster de vitrine met de horloges te openen. Volgens de rechter is een bivakmuts dragen niet hetzelfde als bedreigen met geweld. Het feit dat hij de horloges van de vrouw meekreeg, duidt er volgens de rechter op dat de man de horloges niet heeft gestolen. De man wordt momenteel in een kliniek behandeld voor ernstige psychische stoornissen. Hij zou ten tijde van de overval in een psychose hebben verkeerd.