Koffietent Tripoli aangevallen wegens niet sluiten voor ramadan

03-07-2014 09:20

Een koffietent in de Libanese stad Tripoli is aangevallen, nadat de eigenaar weigerde de deuren te sluiten tijdens de uren waarop gevast wordt gedurende de ramadan. Dit meldt Al Arabiya.

Twee gewapende mannen op een motorfiets gooiden een granaat naar de zaak, waardoor vier mensen gewond raakten. Ook was er aanzienlijke schade aan de koffiezaak.

Volgens een anoniem gebleven omwonende is Makiya, zoals het zaakje heet, één van de koffietentjes in het noorden van de stad die open blijft tijdens de uren waarop gevast wordt. De zaak zou neit sluiten om mensen die niet vasten, zoals diabetici en mensen met nierproblemen, van dienst te kunnen zijn.

De aanval vond plaats na een oproep van de gemeente de ramadan te respecteren door niet op publieke plekken te eten. Ook de burgemeester zelf had hiertoe een oproep gedaan. Hij vermeldde later wel dat hij hiermee geen verplichting oplegt. Verschillende inwoners van Tripoli stellen dat het niet ‘mogen’ eten in restaurantjes en dergelijke een aantasting is van hun persoonlijke vrijheid.