Buitenland

Lief schattig Mexicaans meisje biedt excuses aan

04-07-2014 12:45

Het lieve schattige Mexicaanse meisje dat het Nederlands Elftal en Robben in het bijzonder kapot zong, heeft in een verklaring haar excuses aangeboden. Ze zegt dat het veel te veel is opgeblazen, dat grof taalgebruik in Mexico heel normaal is en dat het maar gewoon een liedje over voetbal is. Ze heeft geen moeite met de negatieve reacties omdat ze “begrijpt hoe internet werkt”.

Lijkt erger door vertaling

Ook stelt zij dat door de vertaling het erger lijkt dan het is, in Mexico is grof taalgebruik heel normaal, ook onder vrienden. Ze doet het af als Mexicaanse humor. “Kom op mensen, als je van voetbal houdt dan moet je de woede begrijpen wanneer jouw team verliest. Hoe kun je dat nou beter doen dan in een liedje? Deze video is buiten proportioneel bekeken en het wordt tijd dat dat stopt.”

“Het liedje was bedoeld voor Mexicanen, als een manier om de nederlaag weg te lachen. Het was nooit bedoeld om internationaal een soort ‘cyber-conflict’ op te leveren. Jullie nemen een 15-jarige veel te serieus.”

Relax, calm down. Breathe. Think about it. We are living in a world that’s full of hate and anger. And when somebody chooses to make a joke about it, everyone gets even angrier. Why? There’s probably too much stress in your life already, to add it up by getting frustrated about youtube videos made by 15-year-olds. Just don’t. Take some time, smile. Why don’t we all just call each other “puto” from now on and get on with it?

De volledige verklaring van het meisje leest u hier.

En voor wie de video nog niet gezien heeft: