Binnenland

Journalisten Omroep Brabant dankzij KLM naar door terroristen bedreigd vliegveld

05-07-2014 15:10

Twee programmamakers van Omroep Brabant hebben angstige momenten beleefd op een vrijwel uitgestorven vliegveld van het Oegandese Entebbe. De reden dat het vliegveld was uitgestorven was een eerder aangekondigde terreuraanslag, met als gevolg een door de Amerikaanse ambassade afgegeven negatief reisadvies

De twee programmamakers hadden echter een KLM-ticket via Nairobi van Entebbe naar Amsterdam. De KLM weigerde de tickets kosteloos om te boeken naar en rechtstreekse vlucht vanuit Nairobi en vroeg tweeduizend euro voor een ander ticket. Dit meldt Omroep Brabant.

KLM Facebook

Volgens Omroep Brabant hebben de twee programmamakers KLM proberen te bereiken via Facebook toen ze te horen hadden gekregen dat er sprake was van een terroristische dreiging.

Ondanks het feit dat KLM op Facebook belooft binnen een uur te antwoorden, hadden de twee journalisten vijf uur na het stellen van hun vraag via de KLM-Facebookpagina nog steeds geen antwoord.

Geen negatief reisadvies

De twee zijn uiteindelijk toch via het door iedereen gemeden vliegveld van Entebbe naar Amsterdam gevlogen.

In een reactie aan Omroep Brabant laat KLM weten zich te baseren op de Nederlandse ambassade, van waaruit geen negatief reisadvies was afgegeven. Ook was het vliegveld van Entebbe niet gesloten, waardoor er niet gratis kon worden omgeboekt.