Ouders verongelukte man krijgen boete van busmaatschappij

07-07-2014 08:29

De Vlaamse busmaatschappij De Lijn heeft de ouders van een verongelukte man een boete gestuurd van 109,75 euro. De maatschappij stuurde de boete, omdat een bus een kwartier moest omrijden als gevolg van het ongeluk waarbij de man omkwam, meldt Het Laatste Nieuws. Volgens de busmaatschappij gaat het om een “standaardprocedure”.

De 29-jarige Kristof Bruininckx verongelukte vijf maanden geleden toen hij ‘s avonds van zijn werk naar huis reed. Onderweg naar ­Hoboken reed hij met zijn auto tegen een boom. De rijweg werd hierop zestien minuten afgesloten voor het verkeer, waardoor ook een bus van De Lijn moest omrijden. Daarvoor heeft De Lijn, die niet op de hoogte was van het overlijden van de man, nu het bedrag in rekening gebracht.

De moeder van het slachtoffer noemt de busmaatschappij respectloos en ongevoelig. De Lijn begrijpt de reactie, maar zal de brieven voor dergelijke ongevallen niet aanpassen. “Zo’n droge standaardbrief komt hard aan”, zegt een woordvoerder. Maar, zo vervolgt hij: “We kunnen niet checken hoe een verkeersslachtoffer eraan toe is. De privacywet verbiedt ons dat.”