Zwemleraar langer vast

08-07-2014 10:25

De 28-jarige Jacob V. uit Soest blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdagochtend bepaald. De zwemleraar wordt ervan verdacht jarenlang ontucht met jonge kinderen te hebben gepleegd in recreatiegebied Spaarnwoude.

V. werd in maart aangehouden en zit sindsdien vast. Hij was dinsdag voor het eerst aanwezig in de rechtbank. Tijdens de vorige zitting was hij er niet bij. V. ontkent dat hij de kinderen onzedelijk heeft betast. Het OM heeft inmiddels 22 aangiftes binnengekregen. Volgens de officier van justitie gaat het om 25 jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar die zouden zijn betast door V.

Reden dat V. langer in de cel moet blijven, is dat er een persoonlijkheidsonderzoek naar hem gedaan moet worden.

V.’s advocaat Xander Sijmons had tijdens de vorige zitting gevraagd of zijn cliënt vrij kon komen en onder elektronisch toezicht mocht worden geplaatst. De officier van justitie zei dinsdag dat de reclassering daar voorlopig niets in te ziet, omdat ze eerst wil onderzoeken of V. psychische problemen heeft.

Sijmons bracht daar tegenin dat V. ook vanuit huis kan worden onderzocht. Volgens hem is de kans op herhaling “ingedamd”, doordat zijn cliënt 23 uur per dag binnen moet blijven. Tijdens “het uurtje luchten” zou V. worden begeleid door een familielid.

(ANP)