Leven

Bruin zonder zon

09-07-2014 14:07

Op regenachtige dagen met een temperatuur die niet boven de 21 graden uitkomt is het onmogelijk om een goed kleurtje op te bouwen. Daarom een aantal producten op een rijtje om toch een bruine teint te krijgen zonder de zon, met voor- en nadelen. Bruin zonder zon.

Flash Bronzer – Lancôme

Deze best wel prijzige (€32,95) bronzing crème heeft als voordeel dat hij een een subtiele shimmer heeft, waardoor het lijkt alsof je een panty aan hebt. Hij heeft helaas wel die typische zelfbruiningsgeur maar is heel luchtig van substantie en trekt snel in. Je moet wel volhouden met smeren want je bouwt pas echt na een paar dagen een bruine teint op. Je hebt wel meteen plezier van de shimmer.

Honey bronze shimmering dry oil – The Bodyshop

Deze droogolie trekt supersnel in en je hebt meteen een mooie bruine gloed over je lichaam. Het is niet een bronzing crème zoals bovenstaand product, want je spoelt hem er ’s avonds met het douchen er meteen weer af. Deze is meer bedoeld om even snel voor een feestje toch ietwat bruine benen en armen te hebben, daarnaast ruikt hij heerlijk (!!) en geeft ook een mooie shimmer. Laat hem wel goed intrekken, anders heeft je witte top straks ook een bruin kleurtje. Het feit dat je hem erafspoelt is prettig en de prijs is ook iets zachter, €26,-.

Sublime bronze zelfbruinings spray – L’oréal

Mocht je niet van smeren houden, dan kun je ook voor een spray kiezen. Het vergt wel wat handigheid om gelijkmatig te sprayen zodat je overal even bruin wordt. Na drie uur zie je resultaat. Ik was eigenlijk geïnteresseerd in deze spray omdat hij niet die typische zelfbruinergeur zou hebben maar een citrusgeur. Ik werd teleurgesteld. ’s Avonds in bed rook ik echt geen citroentjes of sinaasappels meer. Gelijkmatig sprayen is echt heel moeilijk. De voorkant is nog redelijk te doen, maar voor de achterkant heb je echt hulp nodig van de skills van iemand anders.

Spraytan

Een spraytan doet eigenlijk hetzelfde als alle andere zelfbruiningsproducten maar je laat het sprayen over aan een deskundige in een beautysalon. Dit is, by far, de makkelijkste manier om een kleurtje te krijgen. Je bruine teint blijft ongeveer een week zitten, dus voor een event of iets dergelijks is het leuk. Maar des te vaker je doucht, des te sneller het weer weg is. De geur is ook weer dezelfde typische zelfbruiningsgeur, helaas. De prijzen lopen uiteen van €25 tot €40 euro. Als laatste: een goede salon heeft voor elke huidteint een andere spraykleur.

Belangrijk om erbij te vermelden is dat je, voordat je aan de slag gaat met zelfbruiners, jezelf goed scrubt op alle droge plekjes zoals knieën, enkels en ellebogen. Zo krijg je het beste en meest langdurige resultaat. Pas op met witte kleding en dergelijke, het blijft toch uiteindelijk een nep tanlaagje op je huid. Mijn voorkeur gaat uit naar de droogolie van The Bodyshop, omdat je die er gewoon afdoucht en uiteindelijk niet terugvindt op je beddengoed.

Beeld: Shutterstock