Genee: Van Nieuwkerk is arrogant

10-07-2014 09:49

Wilfred Genee heeft in een interview met Nieuwe Revu uitgehaald naar Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw. Hij zegt dat het feit dat de twee presentatoren vrijwel nooit elders komen opdraven “iets elitairs, iets arrogants” heeft.

“Je verwacht namelijk wel dat andere mensen bij jou komen, dus dan vind ik het een beetje misplaatst om alle interviews af te wijzen”, stelt Genee, die overigens wel begrijpt dat het tweetal er wellicht een hekel hebben aan zichzelf vaak terug te horen.

“Je komt jezelf in interviews wel weer tegen. Dan hoor je jezelf vertellen dat je van karaoke houdt, en vertellen over het feit dat je niet grappig bent, en dat je erg met voeding bezig bent, maar wat als gevolg heeft dat elke keer dat je een frietje eet iedereen daar een opmerking over maakt. Als ik dat lees, word ik weleens moe van mezelf”, gaat Genee verder.

Hij begrijpt daarentegen ook goed dat er mensen zijn die een bloedhekel aan hèm hebben. “Dat gebeurt nou eenmaal bij types zoals wij; redelijk uitgesproken, nogal direct. Wij hebben niet veel vrienden gemaakt in dit vak, en dat is een understatement. Het feit dat veel mensen niet bij ons aan tafel willen komen, zegt genoeg.”