Raketten onderschept boven Tel Aviv

10-07-2014 08:11

Twee raketten zijn donderdag boven de Israëlische stad Tel Aviv onderschept door de luchtafweer. De projectielen werden door Palestijnen in de Gazastrook afgeschoten, aldus de Israëlische legerradio.

In de afgelopen dagen zijn vanuit de Gazastrook honderden projectielen op Israël afgevuurd. De raketten van de Palestijnen krijgen een een steeds grotere reikwijdte volgens de Palestijnse beweging Hamas.

In het zuiden van Israël zijn donderdag ook raketten onderschept, meldt de krant Haaretz. Het speciale luchtafweersysteem van de Israëlische strijdkrachten presteert goed en zou in staat zijn 90 procent van de projectielen te onderscheppen.

Journalist

Bij één van de luchtaanvallen op het centrum van het Palestijnse Gaza-stad is de bestuurder van een gebombardeerde personenauto om het leven gekomen. Op videobeelden is te zien dat op de verwoeste wagen rode stickers met ‘tv’ geplakt waren.

Een Israëlisch vliegtuig nam de auto onder vuur. Het slachtoffer is Hamed Shebab, die werkte voor de in Gaza gevestigde nieuwssite Media 24.