Taakstraf voor Bieber

10-07-2014 07:55

Justin Bieber is veroordeeld tot twee jaar proeftijd, een taakstraf en therapie om zijn agressieve buien in te dammen. Ook moet de zanger een schadevergoeding van 80.900 dollar (59.300 euro) aan zijn buren betalen naar wiens huis hij in januari eieren gooide.

Diverse Amerikaanse media melden dat de jonge ster zelf niet aanwezig was bij de zitting voor het eiergooi-incident. Eerder dit jaar zou hij in een boze bui zeker twaalf eieren hebben gegooid naar de woning van zijn toenmalige buren. De rauwe eieren richtten meer dan 10.000 dollar (7300 euro) aan schade aan het pleisterwerk en geïmporteerde hout van het huis aan. De video-opnames die de buren maakten tijdens de uitspatting en scheldpartij van Justin maakte het de rechter makkelijker om te bepalen dat het om een opzettelijke aanval ging.

“Hij heeft het gedaan dus zou het het moeten toegeven”, vertelde buurvrouw Suzie Schwartz woensdag aan New York Daily News nadat Biebers advocaat Shawn Holley geen schuld bekende maar de aantijgingen ook niet ontkende. Met de uitspraak is de zaak nu afgedaan. “Justin is blij dat de zaak achter hem ligt”, meldde Biebers zegsman aan de New York Daily News.

De zanger woont inmiddels ergens anders en mag vanaf nu niet in een straal van 90 meter in de buurt komen van zijn slachtoffers.

BuzzE