Dode door noodweer

11-07-2014 08:04

In Amsterdam is bij het noodweer van afgelopen nacht een dode gevallen. Dit meldt AT5. Het slachtoffer schuilde onder een tramhokje, toen de bliksem in een boom sloeg. Hierop viel de boom op de man. Toegesnelde voorbijgangers probeerden het slachtoffer nog te helpen, maar hij was al overleden.

Het noodweer heeft vooral in Limburg, het zuiden van Gelderland en het zuidoostelijke puntje van Brabant de hulpdiensten handenvol werk bezorgd.

Op diverse plaatsen stonden straten blank en is het water ook woningen en andere gebouwen binnengestroomd, waaronder een verzorgingshuis in het Limburgse Herkenbosch. De bewoners van de begane grond moesten tijdelijk naar een hogere verdieping.

In het Gelderse dorp Opheusden heeft de brandweer veel mensen en materieel ingezet na een wolkbreuk. Zo’n 18 woningen hebben waterschade opgelopen. In sommige huizen viel de stroom uit.

Ook in Velp stonden veel straten blank. Op een aantal plaatsen, waaronder Roermond en Heelsum, sloeg de bliksem in. Ook in het Utrechtse Rhenen zijn meerdere kelders ondergelopen na een fikse bui, aldus de brandweer. Voor Gelderland, Brabant en Limburg had het KNMI code geel afgekondigd, een waarschuwing voor mogelijk gevaarlijk weer.

De 32 bewoners van het verzorgingshuis in Herkenbosch die hun kamers moesten verlaten, werden rond middernacht teruggebracht nadat de brandweer de begane grond had gedroogd.